Toimintaa ja osaamisen kehittämistä Proliitto.fi -etusivu

Tapahtuma­kalenteri

Mitä kivaa on tiedossa? Osallistuisinko koulutukseen, webinaariin vai lähtisinkö tapahtumaan? Tutustu Pron koulutuksiin ja oman yhdistyksesi tapahtumiin liiton tapahtumakalenterissa. Pääset ilmoittautumaan mukaan, kun kirjaudut jäsennumerollasi.
Hae tapahtumia

Uudet mallisäännöt -info, MIKKELI

Koulutus | 5.2.2019 18:00 - 19:30 |
5.2.2019 18:00 - 19:30
Original Sokos Hotel Vaakuna
Ammattiliitto Pro / Järjestöyksikkö
28.1.2019

Tervetuloa Pron jäsenyhdistysten mallisääntö iltaan Mikkeliin

Ammattiliitto Pron hallitus muutti 24.10. 2018 yhdistysten mallisääntöjä Pardian ja Pron liittofuusion toteuduttua, samalla huomioitiin yhdistysten aikaisemmin esitetyt toiveet sääntömuutoksiin. Mallisäännöissä on otettu huomioon julkinen sektori, joka näkyy myös mallisääntöjen uusissa muotoiluissa. Yhdistysten toiveiden mukaan uudet mallisäännöt mahdollistavat varajäsenien valinnan hallitukselle. Lisäksi on ollut toiveita kahdenvuosikokouksen mallisäännöistä, joka on samalla toteutettu. Mallisääntöjä on kahdet kappaleet, yhden vuosikokouksen- ja kahden vuosikokouksen malli, joista yhdistys voi valita kumman haluaa ottaa käyttöön.  Hallitus päätti mallisääntöjen muuttaessa, että yhdistysten on muutettava sääntönsä vastaamaan mallisääntöjä vuoden 2019 aikana, joka tapahtuu yhdistyksen vuosikokouksessa.

Uusia sääntöjä ja toimenpiteitä esitellään yhdistyksille helmikuussa tapahtuvalla yhdistyskierroksella. Kierroksella esitellään uudet mallisäännöt, kuinka ne poikkeavat aikaisemmista, kuinka yhdistys ottaa ne käyttöön ja tehdään ilmoitus Patentti- ja rekisterihallitukseen.

Tilaisuus alkaa klo 18.00 siten, että 17.30 tarjotaan pientä purtavaa.