Toimintaa ja osaamisen kehittämistä Proliitto.fi -etusivu

Tapahtuma­kalenteri

Mitä kivaa on tiedossa? Osallistuisinko koulutukseen, webinaariin vai lähtisinkö tapahtumaan? Tutustu Pron koulutuksiin ja oman yhdistyksesi tapahtumiin liiton tapahtumakalenterissa. Pääset ilmoittautumaan mukaan, kun kirjaudut jäsennumerollasi.
Hae tapahtumia

Kuopion Seudun Pro ry - L3DNARDO DA VINCi -näyttely

| 14.7.2021 16:30 - 19:00 | Kuopion Museo, Museokatu 1, 70100 Kuopio
14.7.2021 16:30 - 19:00
Kuopion Museo, Museokatu 1, 70100 Kuopio
Kuopion Seudun Pro ry
7.7.2021

Tervetuloa L3dnardo da Vincin -näyttelyyn. 

Aloitamme kahvitarjoilulla kahviossa ja sen jälkeen opastettu museokierros. Mukaan mahtuu 30 henkilöä.

Uudistetun Kuopion museon avajaisnäyttely kertoo suuren renessanssineron tarinan ennennäkemättömällä tavalla, yhdistämällä lisättyä todellisuutta, hologrammeja ja immersiivistä tarinankerrontaa. Kuopion museossa perehdytään erityisesti Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Mukana on niin käytännöllisiä keksintöjä kuin mielikuvituksellisia sotakoneitakin, tärkeimpiä maalauksia unohtamatta.

Lentäminen kiehtoi Leonardoa, ja hän tutki väsymättä lintujen lentoa. Voisiko ihminenkin nousta siivilleen? Näyttelyyn tulee pieni, Kuopion luonnontieteellisen museon tuottama lisäosio lintujen lentämisestä.

L3DNARDO DA VINCI tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, jossa teknologia ja innovaatio hämmästyttävät ja yllättävät. Leonardo itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa. Näyttely huipentuu projisointien avulla luotuun immersiiviseen tilaan, jossa koko huoneen kattava liikkuva kuvapinta tempaa katselijan mukaansa.

L3DNARDO DA VINCI levittäytyy myös Kuopion taidemuseoon. 1600-luvulta lähtien Leonardo da Vincin kuuluisuus on ollut juuri taiteen ansiota. Monet pitävät Leonardon maalauksia kaikkien aikojen hienoimpina mestariteoksina.

Leonardo da Vincin maalausten ainutlaatuisuus johtuu taiteilijan kekseliäistä teknisistä oivalluksista ja huolellisesta perehtymisestä ihmisten, eläinten ja kasvien rakenteeseen sekä valon ominaisuuksiin. Maalauksia on tutkittu satoja vuosia, mutta kaikkia niiden salaisuuksia ei ole vieläkään saatu selville.